A hidraulikus vágógép energiatakarékos vezérlési irányzata

A hidraulikus vágógép energiatakarékos vezérlésének fejlődési trendje.

A hidraulikus vágógép területén az energiatakarékos vezérlés célja nem csak az üzemanyag-hatékonyság javítása, hanem számos olyan hatás elérése is, amelyek csökkentik a használati költségeket. Az adatok szerint a gépjármű kiesésének közel 40% -a származik a hidraulikus rendszerből, és a hiba mintegy 15% -a a motorból származik. Az energiatakarékos technológia javíthatja a motor teljesítményének kihasználtsági arányát, csökkenti a hidraulikus rendszer, az elektromos rendszer veszteségét és betölti a szükséges teljesítményt, hogy jobban illeszkedjen, csökkenti a motor és a hidraulikus alkatrészek munkaintenzitását, növeli a berendezések megbízhatóságát használatban.

A hazai és a külföldi fejlesztés fejlődéséből következően a hidraulikus vágógép energiatakarékos vezérlése a következő tendenciákat követi:

1) az elektrohidraulikus hányados vezérlésének arányos vezérlését az 1980-as évek eleje óta alkalmazzák a gépészeti gépekre, és széles körben használják a hidraulikus vágógépeket. A mérnöki gépekben alkalmazott elektrohidraulikus proporcionális technológia megmenthet bonyolult, nagy hidraulikus jelátviteli vonalat, a villamosenergia-jelátvitel hidraulikus paramétereit, nemcsak felgyorsíthatja a rendszer válaszát, és megkönnyítheti és rugalmasabbá teheti az egész hidraulikus szerszám vágási mozgását. A 90 másodperces belépést követően a számítógépes technológia fejlesztésével az elektrohidraulikus arányos vezérlés tovább "intelligens", elektrohidraulikus arányos szivattyúval és az arányos szelep alkalmazásával növekszik, így az "intelligens hidraulikus vágógép" megjelenik. Elsõsorban a következõ szempontok szerint: elsõsorban a számítógépek automatikusan képesek ellenõrizni a hidraulikus rendszer és a dízelmotorok üzemi paramétereit, például a nyomást, a dízelmotor forgási sebességét, ezen paraméterek szerint, A mozgó rendszer nagy hatékonysággal és energiatakarékossággal működik, másodszor pedig félautomatikus működést, például lapos, lejtős stb. Futtatását teszi lehetővé a sofőr jártasságának csökkentése érdekében, de a munka minősége jelentősen javítható Harmadszor, a hiba diagnózisát a felismert működési paramétereknek megfelelően lehet elvégezni, hogy megkönnyítse a hidraulikus szerszámgép karbantartását Gépet. A hidraulikus vágógép teljesítménye jelentősen javult.

2) a dízelmotoros elektromos permetezés szabályozása a hagyományos mechanikus sebességszabályozó dízelmotor, a tüzelőanyag-befecskendező szivattyú keringető olajellátása és az olajbefecskendezés korai szöge is befolyásolja a forgási sebesség, ami a dízelmotor teljesítményét Nehéz tovább javítani. A dízelmotor efi vezérléssel történő alkalmazása után a szivattyú ciklusa az olaj és az üzemanyag befecskendezésének előrehaladása A szöget már nem befolyásolja a forgási sebesség, így a hidraulikus vágógép a legjobb állapotban működik, és felgyorsítja a válaszadási sebességet. A dízel elektromos szórásvezérlő fejlesztése fontos szerepet játszik a hidraulikus vágógép energiahatékonyságának javításában.

3) a terhelésérzékelő vezérlés továbbra is kifejleszt a terhelésérzékelést az 1970-es évek óta, és a gépgyártók hidraulikus alkatrészeinek gyártói számos kapcsolódó terméket indítottak el. A rendszer jó energiahatékonysággal és manőverezhetőséggel rendelkezik, és a szakképzetlen vezetők is gyorsan alkalmazkodhatnak. Az arányos elosztószelep tovább segíti a terhelésérzékelő technológiát a hidraulikus vágógép alkalmazásában, növeli a mozgathatóságot a hidraulikus vágógép javításában, a szakképzett vezető hiánya miatt megoldja a nyugati országokat. Ezért a terhelésérzékelő vezérlés Hidraulikus Die Cutting Machine iránti igény a fejlett országokban tovább emelkedik.

4) hat többutas szelep továbbra is létezik Bár a négyutas szelepterhelésérzékelő rendszer pontos működést biztosít, de nem minden helyzetre van szükség pontos működésre, és a szakképzett vezetők a terhelésérzékelő hidraulikus vágógépet is használhatják a pontos működés érdekében. Ennél is fontosabb, hogy a terhelésérzékelő rendszer magas ára korlátozza alkalmazását a fejlődő országokban. Jelenleg számos világhírű Hidraulikus Die Cut Machine gyártó, termékeik mind négyirányú szelepvezérlést alkalmaznak a terhelésérzékelő Hidraulikus Die Cutting Machine használva hat szelepes hidraulikus rendszert, mint például a hidraulikus Vágógép. Az érett gyártási technikák és az alacsony árak lehetővé teszik a hatoldalú többcsatornás szelep folytatását.

5) a szelepvezérlés és az energiatakarékosság szabályozásának továbbfejlesztése a hat általános többutas szelepen a hidraulikus rendszerben, még mindig sok helyen lehet javítani, mint a manőverezhetőség, energiamegtakarítás, mivel a hidraulikus vágógépgyár még mindig működik A külföldi tanulmányban.

6) Többfunkciós kombináció a Hidraulikus Die Cutting Machine teljesítményének javítása érdekében, a különféle energiatakarékossági intézkedések kombinációja nagyobb lesz. Az előző rendszerben a hidraulikus szivattyút számos funkció integrálta, de a különböző feltételek korlátozása miatt legfeljebb három. Amint a 14. ábra mutatja a hidraulikus szivattyú, az integrált nyomás levágta, az áramlásszabályozás és a funkció határainak korlátozása, viszonylag népszerű a piacon jelenleg mindenféle hidraulikus szivattyú elvi diagram, szintén számos funkciót integráltak. A hidraulikus technológia kifejlesztésével több funkciót is integrálhat a szivattyú.

7) változó paraméterek vezérlése annak érdekében, hogy jobban alkalmazkodjanak a hidraulikus vágógép terhelési igényeihez, egyes belső vezérlőelemek dinamikus rendszere esetén már nem lesznek rögzített értékű paraméterek, de a Hidraulikus Die Cutting Machine Konkrét helyzet és változás. Például az EX sorozatú Hitachi építőgép Hidraulikus vágógép gyártásakor a terhelésérzékelő szelep beállított nyomásküszöbölő differenciálnyomása a munkakörülményeknek megfelelően változhat, növeli a hidraulikus vágógép alkalmazkodóképességét. Megjósolható, hogy a jövőben a Hidraulikus Die Cutting Machine rendszerhez több vezérlési paraméter állítható be, így a Hidraulikus Die Cutting Machine hatékonyabb és könnyebben használható.

8) A szivattyú-motor illesztés vezérlése tovább "intelligens" számítógépes vezérléssel, a szivattyú és a motorteljesítmény vezérlése tovább fogja megvalósítani az "intelligens", a kettő közötti szorosabb kapcsolatot az irányítás integrálásához . Ebben a vezérlésben a szabályozó a munkakörülmények változása szerint automatikusan beállíthatja a hidraulikus szivattyút és a motort, a garantált teljesítményt a munka szükségleteinek megfelelően, a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztást.

company.jpg